Det er i dag blevet populært at rejse til Vietnam, som har åbnet godt op for turisme og giver Danskere 2 ugers visa exemption (et simpelt stempel, i stedet for et rigtigt visa) ved ankomst, uanset om man er forretnings rejsende eller charter turist.
Vietnam var engang et lukket land, man ikke umiddelbart ville rejse til, efter de nordvietnamesiske styrker overtog styret af landet. Efter krigens afslutning og mange års kamp mod fattigdom, har Vietnam rejst sig som et af østens hurtigst voksende lande med en stærk økonomi, der dog i lang tid har været holdt tilbage af styret. Det har dog ændret sig i høj grad og landet har lukket op, ikke kun for handel og kommunikation, men også turisme, som de nu promoverer og gør meget for.
Danmark har en tilstedeværelse i Vietnam, i form af økonomiske projekter og bistand og man kan derfor finde både en ambassade i Hanoi, samt konsulatet i HCMC, som begge også er i stand til at hjælpe Danske charter turister på rejse i Vietnam, hvis de skulle have behov for det.
Derfor er det nu et af de mere sikre lande man kan rejse i, i Asien, selvom det kan være rart at have en rejse guide med, som ekstra sikkerhed. Der er derudover både billige fly rejser til både HCMC i syd Vietnam, som er den største by og landets økonomiske hovedstad eller Hanoi, som ligger i nord Vietnam og er landets hovedstad.

rejser i Vietnam

Rejser man til Vietnam kan man se meget

Vietnam er et langt land fra Nord hvor landet grænser op mod Kina og helt ned sydpå, hvor HCMC ligger i Mekong deltaet, omgivet a rismarker og de mange fingre der udgør den mægtige flods udmunding i havet. Der er meget at se i Vietnam og de fleste tager derfor en rejse fra nord til syd eller omvendt, hvad enten det er i bus eller tog, på motorcykel, i bil eller med fly, for at nå at se det hele. For eksempel kan man flyve til HCMC i syd og så rejse til Da Lat et par timer nordpå, en kølig bjerg by med mange gamle Franske villaer og det er her muligt at prøve Da Lat’s egen hjemmelavede vin (ikke så ringe endda). Lidt længere mod nord finder vi Nha Trang, en populær strand by, samt Hoi An, som er kendt for dens skræddere og hyggelige arkitektur. Derfra kan man tage til Hue og Da Nang, før man ankommer til Hanoi, som er fuld af interessante små gader og ældre asiatisk arkitektur. Få timer fra Hanoi, ligger Halong Bay der er kendt for at have flere tusinde øer, mange med huler i og et must see, for de fleste der rejser i landet.
Om man tager en skræddersyet charter rejse eller selv laver en vel planlagt rundrejse, er Vietnam i dag blevet et populært rejsemål og med god grund.