Nepal er et lille land, som ligger klemt inde mellem Indien og Kina uden adgang til havet og med en meget høj beliggenhed. De fleste der rejser til Nepal, rejser for at se de utrolige bjerge eller nogle af de mere religiøse seværdigheder, såsom Buddhistiske templer eller Buddhas fødested, som ligger i Lumbini, i det sydlige Nepal. Mount Everest ligger i Nepal og bjerget som er verdens højeste bjerg, er et populært rejsemål for bjergbestigere. Faktisk har Nepal en hel række bjerge, som er blandt verdens højeste og således ligger 8 af de højeste bjerge i verden i dette lille og fattige land, der til gengæld så er rigt på natur og smukke udsigter.
Er man til bjerge og bjergbestigning er der ganske enkelt ikke et bedre land i verden at rejse til, men det er fysisk hårdt og udmattende at tage på de lange trekking ture der leder op til bjergbestigning, hvorfor det er de færreste der kan klare dem. Derudover er det tidskrævende og således tager mange af turene flere uger eller længere og det er ikke muligt uden en lokal guide.
Det bør nævnes at der er masser af andre ting at se i Nepal og derfor skal man ikke se bort fra landet som en potentiel ferie destination, bare fordi man er højdeskræk eller ganske enkelt ikke bryder sig om trekking eller bjergbestigning. For eksempel er der mulighed for mindre krævende trekking, masser af hovedsageligt buddhistiske templer og gamle bygninger og interessante markeder og man kan opleve en kultur der er meget anderledes, end hvad vi som Danskere ellers måtte være vant til, men absolut ikke mindre interessant.
Nepal er et af de fattigste lande i Asien og selvom det har er en stærkt voksende økonomi, gør den politiske ustabilitet i landet, at den reelle vækst, er langt mindre.
Infrastrukturen hører ikke til den bedste og man bør regne med længere rejsetid, hvis man ikke flyver til de forskellige destinationer og derudover er det ikke altid lige let at finde en rejse til landet. Til gengæld har Nepal mange mindre lufthavne, når man flyver indenfor landets grænser, selvom de måske ikke alle lever helt op til vores høje Skandinaviske standard.

Rejser i Nepal - bjergby.

En højt beliggnede bjergby i Nepal.

Når man rejser til Nepal behøver man ikke at lave et Visa før rejsen, idet man kan få et visa ved ankomst, fra 25$, alt efter hvor længe man har tænkt sig at blive der. Nepalesere er venligtsindede og som regel høfligt nysgerrige når det kommer til udlændinge og som oftest er der ikke problemer, når man rejser i landet. Skulle uheldet være ude, har Danmark en ambassade i Kathmandu, som kan hjælpe Danskere der rejser i Nepal. De fleste som tager dertil har dog en rejseguide, hvad enten de rejser på charterrejse eller har fundet en lokal guide.