Laos er et lille og mindre kendt land i asien, men ikke desto mindre et charmerende land, med en masse at byde på, hvad enten man er til natur eller kultur når man rejser. Dog er der ikke mange strande, medmindre man er til en flodbank, hvilket måske er en af grundene til at mange charter turister hidtil har foretrukket mere strandvenlige destinationer. Det er en smule synd, for Laos kan som sagt byde på en masse interessante oplevelser såsom white river rafting ned af floden eller trekking i både jungle og bjerg terræn, med masser af uspoleret natur og specielt Luang Namtha er kendt for at have gode trekking ture. Derudover er der masser af templer og ruiner og Luang Prabang blev kåret som en UNESCO World Heritage Site på grund af de mange gamle templer og bygninger fra den Fransk koloniale periode man kan se, hvis man rejser til byen.
Når man ser på hvor nemt det er at rejse til Laos, fortrinsvis fra Thailand over land eller med fly til Vientiane, er det svært at forstå at der ikke er flere der lægger deres rejse heromkring.
Vientiane ligger tæt på den Thailandske grænse og det er en søvnig provinsiel hovedstad der går en i møde, når man først ankommer til byen, der sammenlignet med hovedstæder i andre Asiatiske lande, stort set ingen trafik har. Det er nemt at komme ind som Dansker og man får 30 dage for 30$, hvilket godt nok er en anelse mere end andre lande i Asien, men det er jo stadigt ikke ligefrem dyrt efter Dansk standard.

Rejser til Laos - Gammelt tempel

Man kan se mange gamle templer når man rejser til Luang Prabang i Laos.

Den mest polulære måde at rejse til Laos paa over land, er med bus eller minivan fra Bangkok. Der er mange udlændinge, som tager paa visa runs til Laos. Det er en kort tur, med 1-2 nætters ophold i Vientiane, hvor hele pointen er at få lavet et Thailandsk visa på ambassaden der. For dem der rejser til Laos for at se landet, er der mange der rejser fra Vientiane og øst gennem landet til Vietnam, eventuelt med en smut op til Luang Prabang og/eller ned sydpå. De andre grænseovergange inkluderer overgangen til Savannaket, ligeledes til Thailand og de mindre grænse overgange til Vietnam. Alt efter hvad det er man vil se i Laos og om det ligger sydligt, centralt eller nordligt, gør det en stor forskel, hvilken grænse overgang man tager til, da den interne infrastruktur stadigt er meget mangelfuld, specielt når man kommer sydpå, eller bare væk fra de centrale hovedveje.
Det boer dog som sagt ikke holde en tilbage fra at give Laos chancen som det næste rejsemål og det er i dag muligt at gøre dette, på en nogenlunde nem måde, uden at rejsen bliver for besværlig. Derfor anbefaler vi Laos, ikke kun til folk som rejser på eventyr, men også folk der vil på en rejse hvor de ser noget nyt og med landets tætte beliggenhed til Cambodja, Vietnam og Thailand, er der gode muligheder for at se disse lande på en rundtur, der dækker mere af syd øst asien.