Kina er det mest folkerige land i verden, med en af de ældste civilisationer og utroligt meget man kan se, om det er historisk, kulturelt, natur eller andre oplevelser man er ude efter, når man rejser. Det har de seneste år været med til at Kina nu er et af de mest besøgte lande i verden, med over 55 millioner rejsende i 2010, hvorfor Kina efter sigende snart skulle være det mest besøgte land i verden, hvis dette da ikke allerede er tilfældet.
Vi har alle hørt om den utrolige kinesiske mur, som er det eneste monument man kan se fra månen og naturligvis en af de monumenter som betragtes som et must see, når man rejser i Kina.
Kina er et stort land og det er ikke muligt at opleve og se alt, uden et meget langt ophold. Derudover er der lange distancer imellem byer og hvad man ellers måtte have lyst til at opleve, hvorfor man boer overveje en rundrejse eller i det mindste at planlægge sin rejse med ekstra rejsetid imellem forskellige destinationer. Når det så er sagt, er det faktisk blevet meget nemmere at rejse i Kina, hvad enten man rejser med fly, bus, bil eller tog og selvom de i Kina overvejende taler Kinesisk, hvilket igen kan være en række forskellige dialekter og sprog, er der som oftest engelsk talende hjælp at hente, i hvert fald hvor der færdes turister eller bare andre rejsende, så man bør ikke være afskrækket fra at rejse i Kina, selvom man ikke kan tale kinesisk.

Kina muren - rejser i Kina

Den store mur i Kina, som kan ses fra månen.

Kina er kendt for mange andre ting end den store kinesiske mur og i Danmark har vi længe været bekendte med Kinesisk mad, der som det første asiatiske køkken bredte sig i det Danske land. Man skal dog ikke forvente at finde en Kinesisk grill på hjørnet i en kinesisk by, da de har langt mere at byde på end vi som Danskere er vant til. Således kan man prøve at spise nogle af de mere udfordrende kulinariske specialiteter når man rejser i Kina, hvis man tør og ikke er for sart. Det er faktisk muligt at tage på charter rejser, hvor man hovedsageligt spiser sig igennem det kinesiske køkken, som er ligeså mangfoldigt i smag, som landet er i kultur og befolkning.
Danmark og Kina har et godt diplomatisk forhold, hvorfor der er hjælp at hente fra den Danske ambassade i Beijing eller et af de 3 konsulater, som ligger i Shanghai, Chongquing og Guangzhou. Når man rejser til Kina, specielt hvis man rejser uden guide, er det vigtigt at man husker at få lavet et visa før man rejser, hvilket normalt tager 4 dage og koster fra 250DKK.
Der er altså i dag gode muligheder og masser af seværdigheder hvis man rejser i Kina.