Indonesien er et af de mindre kendte lande i Asien, på trods af at landet har verdens største muslimske befolkning (regnet per land),  sammensat af utallige etniske grupper, med mange forskellige sprog og dialekter. Dette har sandsynligvis noget at gøre med at landet er et stort ørige (lidt ligesom Filippinerne), hvor de forskellige regioner derfor er adskilt af havet og har udviklet sig i forskellige retninger.
Idet landet består af flere store øer, samt en masse små øer, kan det være svært at nå det hele på en tur, selvom det er muligt at tage en rundrejse hvor man får set de mest interessante ting.
Rejser man som forretningsrejsende, kommer man efter al sandsynlighed til Jakarta, som er landets hovedstad og en massiv, forurenet kæmpe by med en rystende dårlig trafik og tung smog. Der er dog i de seneste år kommet noget bedre transport indenfor byen og det er muligt at tage rundt på Java via toge, busser og andre transportmidler, men vil man videre fra Java er man nødt til at flyve eller tage en færge.
Selvom Java har landets hovedstad og samtidigt den største etniske befolkningsgruppe i landet, er øen faktisk langt fra at være den største når det kommer til land areal. Hvis man er mest til natur og trekking, er Java langt fra at være den bedste ø at besøge når man rejser i Indonesien, hvor det er muligt at se rigtig tropisk regnskov med et væld af sjældne arter (heriblandt to slags orangutanger) og landet overgås kun i biodiversitet af Brasilien.

Hindu templet Prambanan i Yogyakarta - rejser til Indonesien

Hindu templet Prambanan i Yogyakarta på Java, kan man se naar man rejser til Indonesien.

Når man rejser til Indonesien bør man planlægge lidt før rejsen, hvis man vil se andet end hvad der kan findes på Java og i Jakarta, men det er ikke nødvendigt at lave et visa før rejsen, da man kan få et ved ankomst i lufthavnen for kun 25$. Hvis man ikke selv er muslim, bør man overveje at rejse til landet udenfor Ramadanen, da det kan være noget usikkert og det derudover er umuligt at få fat i alkohol og flere butikker, restauranter og andet lukker under Ramadanen.
Indonesien kan være mindre sikkert, alt efter hvor man rejser, specielt i større byer, hvor der er nabolag man helt skal undgå. Rejser man med en guide er det naturligvis nemt at undgå sådanne steder, men rejser man alene, er det smart at man tjekker op på hvordan man opfører sig og hvor man kan færdes.
Når alt kommer til alt, er der dog ingen større fare ved at rejse i Indonesien og som Dansker er der hjælp at hente fra ambassaden og hvis man vil se noget af den mere eksotiske flora og fauna, er der simpelthen ikke et bedre land at besøge.