Filippinerne er et utroligt interessant land at rejse i, næsten uanset hvor man rejser til og det er nemt at kommunikere med de lokale, der som oftest taler lidt Engelsk og er glade for at snakke lidt med en turist.
Filippinerne minder om en blanding af et syd amerikansk og et asiatisk land, med en mangfoldighed og diversitet af beboere, kultur og sprog. Der er blandet kinesisk, vesterlandsk, syd amerikansk og mere lokal kultur ind i den her blanding, som tilsammen danner et land der er meget forskelligt ikke kun fra nord, syd, øst og vest, men også de forskellige regioner og øer.
Manila er Filippinernes hovedstad, men idet landet er så forskelligt og opdelt i mange regioner, bør det nævnes at Cebu er landets centrale hovedstad og Davao landets sydlige hovedstad. Metro Manila er dog langt den største by og Luzon den mest udviklede ø, med den største del af befolkningen. Men, når det så er sagt, er der næsten lige så mange, som har Cebuano som modersmål og en stor del af befolkningen har en af de flere hundrede andre dialekter, som modersmål. Dog lærer de fleste i skolen Tagalog og Engelsk, hvilket er med til at gøre det nemmere når man rejser i Filippinerne.

Rejser til Filippinerne - traditionel fiskebåd

Traditionel fiskebåd i Filippinerne som man kan se når man rejser på øerne.

De fleste som rejser til Filippinerne på forretnings rejse, kommer til at se en eller flere af byerne Manila, Cebu og Davao, men det er også muligt at flyve indenrigs til langt flere destinationer, hvis man ikke har lyst til bus og båd. De fleste starter deres rejse i Manila, som da også har den største lufthavn og bedste infrastruktur. Til gengæld er byen ikke kendt for at være den smukkeste, da de allieredes kamp med Japanerne under anden verdenskrig ødelagde byen.
Det er generelt rimeligt sikkert at rejse i Filippinerne, men man bør huske på at det er et fattigt land med en eksplosiv befolkningstilvækst (grundet deres katolske baggrund er abort ulovligt), hvor en stor del af befolkningen er ung og fattig. Derfor kan røverier og lommetyveri forekommer, specielt hvis man ikke passer på hvor man færdes og med hvem. Dette kan da også ses når man rejser i Filippinerne, hvor man tit ser bevæbnede vagter omkring steder hvor der er penge, såsom banker, shopping malls og populære turist områder, men hvis man holder sig til sikre steder og ikke tager alt for mange værdier med, er der ingen grund til at være bekymret.
Rejser man med båd, er det værd at tjekke sikkerhedsforanstaltninger, da der har været uheld og storme og dårligt vejr, kan få en ellers kort båd tur til at forekomme uendelig. Gudskelov er det nemt at undgå disse med en vejr udsigt, da de fleste færge turer imellem øer, er relativt korte.
Med de mange nye muligheder for at rejse med fly til Filippinerne, er der ingen grund til at holde sig tilbage, hvad enten man rejser som charter turist eller forretnings rejsende.