Cebu City er hovedstaden i Visayas ø gruppen, samt en central ø i det centrale Filippinerne og rejser man dertil, kan man se meget af byen og landets historie fra Koloni tiden under Spanien. Fra Cebu er der gode muligheder for at rejse rundt til de omkringliggende øer, herunder Bohol, som man kan nå på en meget kort sejlads. Bohol er en mere kompakt ø end Cebu, men det gør den mere tilgængelig og det kan klart anbefales at man tager et kig forbi øen og oplever de sjove bakkeformationer som kaldes chokolade bakkerne og et af de spøjse små abelignende dovendyr, som kaldes den Filippinske Tarsier.
Cebu City er en interessant by at opleve, både med gamle bygninger og ruiner fra koloni tiden under Spanien, men også et interessant natteliv, med gode muligheder for live musik fra den talentfulde og musikalske befolkning. Cebu er ligeledes kendt for fabrikation af strenge instrumenter, herunder hovedsageligt akustiske guitarer og ukuleler og det er interessant at besøge de lokale mester byggere i deres workshops på Mactan øen, der er forbundet med Cebu City via to broer.
Nogle af de mere kendte seværdigheder er Magellan’s Kors, det gamle Spanske fort San Pedro og den gamle Basilika som alle ligger tæt ved hinanden.
Idet byen er af en noget mere overkommelig størrelse, men alligevel har en rigtig storby fornemmelse og samtidigt lækre sandstrande og ressorts, behøver man ikke at være bekymret for transport tider og samtidigt har man det hele i en overkommelig by.
Hvis man rejser dertil under Sinulog, Cebu’s årlige fest på den tredje Søndag i Januar, er det en god ide at booke i god tid, både fly og hotel, da der kommer rigtigt mange rejsende til en uge med parader, musik og dans, men det er helt afgjort værd at se og opleve. Festivallen mindes Filippinernes hedenske baggrund og deres accept af Katolicismen og det er derfor en religiøs festival, der minder om et mindre karneval.

Tropisk vand i Cebu

Man kan opleve turkis farvet vand hvis man rejser til Cebu.

Den nemmeste måde at komme til Cebu på, er med direkte fly og kan man ikke få det, så med et stop i Manila. Cebupacific Air, som i dag er Filippinernes største flyselskab, har afgange dertil hele dagen lang og priserne er meget rimelige. Er man allerede i Filippinerne, er en anden mulighed at sejle til Cebu, men alt efter hvor man befinder sig, kan det være nogle lange sejlture.
Cebu er min favorit storby i Filippinerne og når man rejser i landet er det en god by at bruge som sprængbræt til de omkringliggende øer.