Cambodja blev indtil for nyligt ikke anset som et sikkert land at rejse i og meget få rejsende, som ikke var ude efter bare lidt eventyr, undgik landet. Det tog det lang tid at få fjernet de Røde Khmerer og det var først da Vietnam gik ind og tog over at den langsommelige vej til sikkerhed blev en realitet. Derudover var og er det besværligt at komme dertil uden fly og ligeså besværligt at komme rundt i landet. Selv i dag er der politisk ustabilitet og de fleste veje er stadigt meget mærkede af regntider, som vasker strækninger af vejene væk og med så få veje imellem de store byer, er det stadigt et stort problem. Med undtagelser af nogle strækninger af få motorveje, er alle landets motorveje to sporede og minder om Danske landeveje, dog uden belysning og derudover ekstremt dårligt vedligeholdte, konstant under reparationer og udsat for langt mere ekstremt vejr. Således tager en tur med taxi imellem Poi Pet og Phnom Penh (fra den Thailandsk-Cambodjanske grænse og til hovedstaden) nemt 7 timer og længere med bus – der er her snakke om ca 400km. Kører man fra den Vietnamesiske grænse til Phnom Penh er det til gengæld noget nemmere og tager ca 4 timer med taxi over ca 180km. Tager man til stranden fra Phnom Penh (Sihanoukville) tager det som regel 3 en halv time med taxi, men nemt 5 timer med bus og der er her snakke om ca 230km.

Rejser til Cambodja - smuk solnedgang

En smuk solnedgang ved floden foran kongepaladset i Phnom Penh – rejser til Cambodja

I dag er man dog ikke tvunget til at rejse over land i Cambodja, så længe man rejser til en af de tre lufthavne, i Phnom Penh (hovedstaden), Siem Riep (Angkor Wat) eller Sihanoukville (strandby), selvom det er dyrt til andre lufthavne end Phnom Penh’s på grund af lufthavns monopoler.
Derudover er der også god transport imellem byer og hvad man ellers har brug for, men for at gøre det sikkert, boer man holde sig til anerkendte busser og taxier der kører ordentligt, så vidt man kan finde dem, hvilket ikke nødvendigvis altid er lige let uden en rejse guide.
Med hensyn til politik er der stadigt usikkerhed, idet Hung Sen som er statsminister og tidligere medlem af de Røde Khmerer, ikke har tænkt sig at gå af før han bliver 74 år, på trods af at han efter al sandsynlighed tabte det sidste valg i Cambodia. Det har dog trods større demonstrationer med flere sammenstød imellem politi og militær på den ene side og demonstranter på den anden, ikke skabt større problemer for rejsende.
Men man bør naturligvis nok følge med i de seneste nyheder før man rejser nogen steds, men indtil videre er der fortsat sikkert og trafikmæssigt i det mindste mere sikkert, end der tidligere har været for turister og folk som rejser i Cambodja, om det er på charter rejse eller anden måde.