Burma eller Myanmar, som landet hedder i dag, er et land der i mange år har været lukket for omverdenen og det er først i de sidste par år, at det rigtigt er blevet muligt at tage på rejser dertil.
Når man selv rejser til Burma, er det vigtigt at man laver et Visa før ankomst, da Burma er et af de få lande som ikke giver Danskere let adgang og man skal passe på med at blive i landet efter ens visa er løbet ud, da det ellers hurtigt kan blive meget dyrt.
I mange år har der været et boykot af turisme til Burma, men der er nu nogle grupper som har skiftet mening og mener at turisme, så længe det er ansvarlig turisme på et mindre plan, er godt for landet.
Det er der naturligvis en god grund til og den grund er at det nuværende styre ikke har den bedste “track record” når det kommer til menneske rettigheder og derudover er der tale om et diktatorisk militær styre, der ikke er blevet demokratisk valgt og ikke vil give slip på magten.  Således er der også uenighed med hensyn til landets navn, hvor Burma er fra før landet blev selvstændigt fra det Britiske Imperium og det nye officielle navn er fra 1989 (Republic of the Union of Myanmar eller bare Myanmar).

Buddhistisk tempel i Myanmar - charterrejser.com

Et Buddhistisk tempel omgivet af palmer i Burma.

Når man rejser i Burma er det som regel enten som forretnings rejsende eller på eget initiativ som turist, idet der ikke rigtigt er charterrejser til landet endnu. Idet landet først for nyligt har åbnet op, er et af problemerne at der simpelthen ikke er hoteller nok, hvorfor hotelpriserne er højere end de burde være, men til gengæld er der penge at spare på mange andre ting.
De mest populære turist destinationer i Burma er de større byer, såsom Yangon og Mandalay, samt templer og oldgamle byer der er utroligt velbevarede, såsom Bagan, som har over 10000 religiøse monumenter fordelt på over 100 kvadrat kilometer.
Burma har dog masser af andet at byde på, såsom lange uberørte strande og natur, med gode muligheder for trekking og sightseeing, hvor mange af destinationerne først for nyligt er blevet forbundet til landets infrastruktur. Er man til mere eventyr på sin rejse, er der masser af destinationer der endnu ikke er nemt tilgængelige, så der er noget for enhver smag.
Burma er et interessant land og der er masser at se og opleve hvis man rejser dertil, så længe man gør det med lidt omtanke og sund fornuft.