Er man til sol og strand er der i dag mange gode charterrejser til Vietnam, til meget rimelige priser. Vietnam er et langt og folkerigt land, med en stor befolkning og en rivende vækst. Landet har meget at byde på og man kan komme på gode rundrejser der byder på lidt af hvert, fra Nord til Syd eller omvendt og med flere stop undervejs. Der er gode strande, med mulighed for traditionel og rolig strandferie, men der er også mulighed for snorkling, kite-surfing, fisketure og dykning, hvorfor landet er ideelt til charterrejser.
Ho Chi Minh City i syd er landets økonomiske hovedstad og langt den største by, med et hektisk liv og en forstyrrende trafik. Der er her gode muligheder for shopping og byen har et interessant og livligt natteliv. Der er meget at se i HCMC, både markeder og gamle templer, samt museer og historiske bygninger og i området omkring byen, kan man se mekong deltaet eller besøge cu chi tunnelerne fra Vietnam krigen.
Der er mange traditionelle markeder i HCMC, som det er langt mere interessante at se, end de nye mere vesterlandske malls, med deres air con og rulletrapper. En favorit blandt turister er Benh Thanh markedet, som ligger i Saigon distriktet (distrikt 1), men der er også andre interessante markeder, som ser langt færre turister og kan være et besøg værd.
Hvis man er til sol og strand, på sin charterrejse, er der flere gode destinationer, såsom Phan Thiet eller Nga Trang, der begge ligger tæt på HCMC eller øen Phu Quoc, der egentligt ligger mere i Cambodja end i Vietnam og som er ved at blive udviklet til en mere turist tilgængelig destination.
I det nordlige Vietnam ligger landets politiske og administrative hovedstad Hanoi, som er meget forskellig og langt mindre hektisk end HCM i syd.

Der er meget at se på charterrejser til Vietnam

En dame bringer varer til markedet nær Mui Ne i det sydlige Vietnam.

Når man besøger Vietnam får man ved ankomst 2 uger gratis og behøver derfor ikke at købe et visa og på de velplanlagte rund- og charterrejser, vil der ikke være meget at bekymre sig om, idet der som regel er både en Skandinavisk og en lokal guide. Vietnam er et relativt sikkert land, men man bør være opmærksom på lommetyverier og trafikken, samt sørge for at blive vaccineret inden turen.
Asiatisk mad er i dag verdens kendt og de fleste kender forskellen imellem Japansk, Kinesisk og Thailandsk mad, men Vietnam har ligeledes en distinkt kulinarisk profil og man bør afgjort prøve deres friske forårsruller, grillet hund, deres Banh Xeo og verdens bedste nudel suppe, Vietnamesisk Pho Bo Tai.
Er man ude efter noget lidt anderledes på sin næste charterrejse, er Vietnam et godt valg og der er i dag et godt udvalg af charterrejser til Vietnam til meget rimelige priser.