Sri Lanka er en stor ø og et lille land, der ligger sydøst for Indien og før borgerkrigen brød ud, var landet en favorit destination for charterrejser. Krigen endte gudskelov i 2009 og siden da har der igen været en stærk fokus på turisme, idet landet har en imponerende diversitet indenfor turisme og således definerer Sri Lanka’s turist autoriteter disse som 8 forskellige produkter, som beskrives som strande, kultur arv, natur, smukke landskaber, velvære for krop og sjæl, festivaller, sport og eventyr, samt essens, hvor sidstnævnte henviser til det som er unikt ved landet. En anden grund til at landet er så velegnet som turist destination er Sri Lanka’s størrelse og form, som gør at det er nemt at komme rundt og opleve det hele.
Selvom Sri Lanka ikke er et stort land, har det et imponerende antal natur reservater og smukke vandfald, hvor man blandt andet kan opleve fugle, elefanter, leoparder, bjørne og endda hvaler.
Er man mere til fysiske udfoldelser kan man prøve white water rafting, surfing eller lange trekking ture.
Rejser man til Sri Lanka på en charterferie, er det nemt at komme rundt til de mange seværdigheder og oplevelser, med en god guide der tager sig af alt det organisatoriske. Sri Lanka har en gammel og rig kultur arv og der er mange velbevarede seværdigheder man kan opleve, såsom oldgamle kongeriger og fortifikationer og flotte templer.
Grundet landets beliggenhed har der i årtusinder været en konstant udveksling med Indien og Sri Lanka er ligeledes kendt for traditionelle Ayurveda hospitaler og spas, samt yoga træning og meditations centre.

Tempel i Sri Lanka - Charterrejser.com

Et gammelt tempel i Sri Lanka.

I Sri Lanka finder man fire hoved religioner og disse er Buddhisme, Islam, Hinduisme og Kristendom og derfor er der også en masse festivaller, som gør at der næsten altid er en eller anden festival når man rejser dertil.
På charterrejse er det rejse guiden eller rejsebureauet som tager sig af at lave visa, hvor man som udgangspunkt får 90 dage for 30$ (som Dansker).
Selvom der indtil for ikke så mange år siden var borgerkrig i landet, betragtes landet i dag som sikkert at rejse i og dette kan da også tydeligt ses på turismen som har haft en eksplosiv vækst og flere af de store luksus hoteller er i færd med at åbne op, både i landets hovedstad Colombo, men også på den mere sydlige del af øen.
Sri Lanka er en perfekt destination for charterrejser, med noget for enhver smag og pengepung og der er stadigt relativt billigt at tage til, hvorfor man bør benytte sig af chancen og tage en charterferie dertil, inden der bliver for overrendt.