Maldiverne er et lille ørige sydøst for Indien, som er blevet et populært rejse mål for charterrejser. Landet er det mindste land i Asien, med den mindste befolkning og det er verdens gennemsnitligt lavest liggende land, kun halvanden meter over havoverfladen. Maldiverne er et tropisk paradis uden lige, med over tusind øer fordelt i 16 atoller over et kolossalt område, med turkisblåt vand og rene og smukke strande i kilometervis. Tager man i betragtning at de utallige øer er fordelt over mere end 90000 kvadratkilometer, forstår man pludseligt hvorfor det var så svært at finde Robinson Crusoe og en af de problemer man kan risikere at løbe ind i, hvis man ikke bryder sig om at sejle, er transport imellem de mange øer.
Før 1972 var der ikke decideret turisme i Maldiverne og indtil 2009, var turisme strengt reguleret og det var ikke muligt for udlændinge at bo de samme steder som lokale og man var derfor henvist til et af Maldivernes resort hoteller. I dag er dette ikke tilfældet og der er mulighed for at bo på både guest house, resort hotel og byhotel og som noget nyt kan man også tage på safari cruise.
Der er ingen grund til at lave visa før man rejser til Maldiverne, idet man som Dansker får 30 dage ved ankomst, men det er en god ide at man tjekker om man er vaccineret for Hepatitis A og B, samt Tyfus (udover rutine vaccinationer).
Maldiverne bliver betragtet som en af de mest sikre steder at rejse i verden, specielt hvis man rejser som charter turist og det er meget sjældent man ser en udlænding som offer for kriminalitet, uheld eller sygdom.

Tropisk Paradis Ø - Charterrejser til Maldiverne

En smuk tropisk Paradis Ø i Maldiverne

Maldiverne er med rette et populært rejsemål for Danske charter turister, selvom det ikke er blandt de billigste destinationer. Kigger man på hvad man får for pengene, hvilket som regel er et idyllisk resort hotel, med fuld service og egen sandstrand, er priserne dog noget mere rimelige. Disse resort hoteller ligger som oftest på deres egne private øer, med dertil hørende strande og rev, samt butikker, barer, restauranter og hvad man ellers måtte have behov for.
Hvis man tager en charter rejse til Maldiverne, bør man benytte sig af de gode muligheder for vandsport og dykning, idet Maldiverne har nogle af de smukkeste koral rev, optimale for dykning og snorkling.
Med de gode muligheder for charterrejser til Maldiverne, om man er til dykning eller snorkling, er det helt afgjort en destination man bør undersøge, inden man vælger sin næste ferie.